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What to use creme pâtissière for desserts?

Maryse Lacombe
Maryse Lacombe
2025-10-23 06:02:57
Nombre de réponses : 18
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Crème pâtissière can be used to make a variety of delicious desserts, such as filling for cakes, tarts, and pastries. It's a key ingredient in French patisserie, including desserts like Fraisier, Millefeuille, and Saint Honoré cake. You can also use it to fill choux pastry, such as in Puits d'amour, or as a topping for cakes and tarts. Additionally, crème pâtissière can be flavored with different ingredients, like vanilla or praline, to create unique and tasty desserts. It's also used in Yvetot Douillons, where it's wrapped in a pancake and puff pastry, then baked. In the Paris-Brest, it's used as a praline cream to fill the choux pastry ring. Crème pâtissière is also a crucial component in the Strawberry tart, where it's paired with fresh strawberries and a sweetcrust pastry case. Overall, crème pâtissière is a versatile ingredient that can be used in many creative ways to make a wide range of sweet treats.
Laure Lemaire
Laure Lemaire
2025-10-23 03:23:51
Nombre de réponses : 16
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Creme pâtissière est utilisée pour faire des desserts tels que les éclairs, les cream puffs, les napoleons, les trifles, les tartes et les gâteaux. Elle peut également être utilisée comme garniture pour des gâteaux et des muffins. La creme pâtissière peut être aromatisée avec de la vanille, du chocolat ou d'autres saveurs pour créer différents types de desserts. Elle peut également être utilisée comme base pour faire d'autres crèmes et sauces. Les éclairs et les cream puffs sont deux des desserts les plus populaires qui utilisent la creme pâtissière. La creme pâtissière peut être utilisée pour faire des desserts individuels ou des desserts de grande taille. Elle peut être servie chaude ou froide, selon le type de dessert. Les tartes et les gâteaux utilisent souvent la creme pâtissière comme garniture ou comme composant principal. La creme pâtissière peut également être utilisée pour faire des desserts aux fruits, tels que des tartes aux fruits ou des crumbles.

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Martin Pires
Martin Pires
2025-10-23 02:25:56
Nombre de réponses : 11
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Crème pâtissière, a silky vanilla custard perfect for filling choux buns, tarts or cakes. Vanilla custard slices, sandwich creamy vanilla custard between two layers of crisp puff pastry in these golden slices. Homemade eclairs are a labour of love, but the reward will be a decadent mouthful of crisp pastry oozing creamy vanilla custard. Raspberry religieuse, a fabulously fruity version of a French choux bun patisserie classic, filled with fluffy vanilla cream, fresh berries and naturally coloured pink icing. Strawberry gâteau St Honoré, all the elements of this spectacular French dessert can be done in stages.